Hel van Voerndaal:
Het is al bijna 2 weken geleden, maar door de drukte met de examens was ik nog niet in de gelegenheid een kort verslagje over Voerendaal op mijn site te plaatsen. Zondag 14 mei stond voor mij een zware Nederlandse klimklassieker op het programma in Limburg. Het parcours was een rondje van 14km met onder andere de Fromberg.
In totaal moesten we een kleine 160km dus 12 rondes. Al in de eerste ronde werd op de Fromberg flink doorgetrokken zodat er bij de eerste doorkomst al flink wat geloste renners waren. Echter een ronde later in de afdaling van de Fromberg werden we tegen gehouden door een politiemotor die ons vertelde dat we geneutraliseerd naar de finish zouden rijden omdat er een jury auto in brand stond. Omdat de brandweer er bij moest komen hebben we een goed half uur aan de finish stilgestaan. Toen opnieuw het startschot werd gegeven was het opnieuw drukken geblazen om bij de eerste 10 de afdaling in te gaan want er werd gezegt dat de jury auto in een afdaling stond en dat door het vele bluswater het parcours één grote plas was. Achteraf viel het allemaal wel mee en met nog 8 rondes te gaan kon er weer vollebak gekoerst worden. Er reden verschillende groepjes weg waar van ons Jasper vaak bijzat. Wel werden deze groepen constant bijgehaald door het uitgedunde peloton. 6 rondes voor het eind sprong ik mee met een groep van 7 man. We draaide goed en we kregen al snel een voorsprong van 50seconden, mede omdat alle 3 de continentalteams met een mannetje erbij zaten. Met nog 4 rondes te gaan sloot er nog een team genoot aan waardoor De Rijke en Parkhotel beide met 2 mannetjes in de kopgroep zaten. Op 2 rondes voor het eind kwam jammer genoeg nog een renner van Metec en Maurits Lammertink ( over een maand prof bij Vacansoleil-DCM) aansluiten. Ik gaf aan dat ik goede benen had en met het ingaan van de laaste ronde waren beide renners van De Rijke vooruit. Toen er een groepje van 3 man naartoe sprong heeft Yannick voor me het gat dicht gereden zodat op de Fromberg de 2 leiders nog een voorsprong hadden van zo'n 10seconden. Ik zat in het wel bij Maurits omdat ik wist dat die ging, en op het 'vlakke' deel van de Fromberg ging Maurits op de pedalen staan en reed in één keer naar de koplopers om vervolgens erop en erover te gaan en solo naar de overwinning rijdt. Ik moest jammer genoeg het eerste groepje van 6 man laten rijden en kwam er zo'n 10seconmden achter te zitten met Nick Mulder en Elmar Reinders. We kwamen niet meer bij en moesten dus rijden voor de 8e plaats. Nick reed de laatste 2 kilometer nog bij ons weg om vervolgens als 8e geklasseerd te worden. De sprint om de 9e plek won ik zodat ik in 2 mooie klimklassiekers 2x een top 10 heb gereden. Ook was ik de eerste van de 1e jaars beloften, 2e was op een 17e plek Martijn Tusveld van Rabobank.
 
Omloop van de Schermer:
Gisteren stonden er 7 renners van Parkhotel aan het vertrek in de molenomloop van de Schermer, een klassieker over een goede 155 kilometer. Er stond weinig wind en het parcours liep over smalle landwegen wat zorgde voor een nerveuse koers. Al na 15 kilometer was er een grootte valpartij waar Arian Oosthoek van ons team bijlag. Met dik 100 kilometer per uur aan de auto kwam Arian weer terug, maar omdat die direct door de bezemwagen was ingehaald na de val is die niet in de uitslag opgenomen. Na ongeveer 35 kilometer draaide we een smalle weg op met wind mee. Het ging dik 50km/h toen de renner voor me onderuit ging en ik er vol overheen ging en ook viel. Ik viel samen met nog ongeveer 30 andere, het was een grote chaos en omdat ik moest wisselen van wiel ging ik als één van de laatste weg en kon ik naar een achtervolging van een kleine 40 minuten weer aansluiten bij de eerste groep. Ik ben nog een paar keer mee gesprongen maar geen enkele groep kreeg meer dan 100 meter van het peloton. De laatste 15 kilometer reed er een groep van 7 man weg met de 4 continetale teams erbij. Wij zaten er niet bij en we hebben met 7 man dan ook snel orde op zaken kunnen stellen. De laatste kilometers waren erg zenuwachtig omdat veel renners nog niet veel hadden geleden. Wayne Stijns van onze ploeg sprintte nog bijna naar een derde stek maar werd nipt 4e. UIteindelijk zaten we met 5 man bij de eerste 25, zelf werd ik 24e. Ik kijk met een tevreden gevoel terug, ik had goede benen maar heb teveel moeten geven om weer terug te komen. Aankomende zondag staat weer een profkoers op het programma, omloop der Kempen.
 
Rund um Düren:
Afgelopen zondag stond voor mij een zware klassieker op het programma, Rund um Düren. Een klassieker van iets meer dan 130 kilometer door de Eiffel met dik 200 deelnemers en verschillende continental teams uit Nederland en Duitsland. We moesten 2 grote rondes door de Eiffel met 2 beklimmingen, een beklimming met een max. stijgingspercentage van 14%. De tweede klim was zo'n 6 % maar was wel ruim 2 kilometer. Vanaf de start zat ik goed voorin en na 30 kilometer koers ben ik weggereden met nog 3 andere renners. We kregen zo'n 25 seconden voorsprong, echter in de afdaling tussen de eerste en tweede klim ging de jongen wie bij ons op kop reed onderuit en de renner van Jo Piels wie aan de buitenkant zat kon hem niet ontwijken en klapte tegen de vangrail. Toen ik op kop begon aan de tweede klim zag ik het peloton naderen en net voor de top werd ik bijgehaald. Boven op de top ging alles op de kant, ik zat net op de kant en toen er een gaatje viel voor mijn moest ik afhaken bij de eerste groep wat bestond uit 13 renners. Ik kwam terecht in de tweede groep van ongeveer 20 man, de samenwerking was goed bij ons waardoor de eerste groep nooit meer dan 20 seconden voorsprong had. Toen we de Eiffel ronde voor de tweede keer ingingen kwamen we op 10 seconden en bij de steile beklimming smolt alles weer samen. Team Eddy-Merckx Indeland zat met 6 man in de eerste groep van ongeveer 30 renners. Met nog 40 kilometer te gaan werd alles op de kant gezet en een aantal rennners moesten losssen waardoor we uiteindelijk met een groep van 24 man overbleven voor de overwinning. De tweede groep viel totaal stil en zou op ruim 5 minuten van ons finishen. Team Eddy-Merckx Indeland reed de laatste 40 kilometer op kop en demarreren had dus geen zin. Onder de vlag van de laatste kilometer ben ik weggesprongen, ik had een gaatje van 20 meter maar net voor het ingaan van de laatste bocht kwamen er 3 renners onderdoor. Ik viel op de finish straat helemaal stil maar kon gelukkig nog wel in de top 10 eindigen. Ik bolde als 8e over de finish, mijn eerste top 10 klasseering in een klassieker.
 
Omloop van Lek en Ijssel:
Zaterdag stond voor mij onverwachts de klassieker Lek en Ijssel op het programma. Vrijdagmorgen werd ik gebeld dat ik moest invallen. Omdat ik de laatste weken weinig getraind heb vanwege de tentamens op school kreeg ik als opdracht mee dat ik Yannick Janssen zo lang mogelijk van voren moest houden. Na een kleine 15 kilometer gebeurde het al waar we van te voren nog bang voor waren, Yannick klapte tegen een stoeprand en gleed een aantal meters over de stoep met als gevolg veel brand- en schaafwonden. Ik reed naast Yannick en ik kon hem gelukkig weer snel opweg helpen. We reden een dijk op en achteraan in het peloton ging alles op de kant dus ik kon Yannick via de linker kant naar voren rijden. 10 kilometer later kwam Yannick erachter dat zijn achterderailleur flink gebogen was en hij gaf aan dat die van fiets ging wisselen. De fietswissel ging zeer vlot alleen toen we net op gang waren moesten we alweer in de remmen omdat in het peloton bij een wegversmalling een valpartij was geweest en alle auto's stonden in de versmalling waardoor we stapvoets de auto's moesten passeren. Ik reed 54km/h maar ik voelde al wel dat ik het gat alleen niet dicht ging rijden. Gelukkig niet veel later kwamen we weer tussen de eerste auto's waardoor we van auto naar auto zijn gesprongen om zo weer aan te sluiten in het peloton. Nog geen 10 minuten later ging alles op de kant en was er een grote valpartij, een stuk of 10 renners lagen op het asfalt omdat ze met hoge snelheid tegen een stilstaande auto zijn opgereden. Ik zat in de 2e waaier maar omdat er niet veel wind stond kwamen we weer makkelijk bij de eerste waaier. Uiteindelijk is er in de laatste 25km 6 man weggereden waar niemand van ons bijzat. We hebben nog even geprobeerd het gat dicht te rijden maar alle grote ploegen zaten bij ons in het wiel dus het was zinloos om het gat te gaan dichtrijden. In de sprint heeft het team geen potten kunnen breken, wel was Sjoerd van Ginneken de hele koers aan het aanvallen en werd hij jammer genoeg 800meter voor de streep door het uitgedunde peloton ingelopen. Al met al een teleurstellende uitslag. Wayne, Yannick, Sjoerd, Jack en Jaap werden 22e, 40e, 50e, 58e, en 83e. Zelf werd ik 25e en ik heb een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Volgendeweek staat Düren op het programma, een zware klassieker door de Eiffel waar elk jaar een selectief groepje overblijft voor de overwinning, ik heb er in ieder geval zin in!!
 
Köln-Schuld-Frechen:
 
Afgelopen weekend stond Köln-Schuld-Frechen voor mij op het programma, een zware koers door de Eiffel van 192km met meer dan 240 deelnemers. In de eerste 60 kilometer reden we in één rechte lijn naar de Eiffel, het tempo lag hoog en het achterste deel van het peloton reed vaak op de kant, maar de wind was te zwak om het te laten breken. 10 kilometer voor de eerste klim draaide we een brede weg op en hier begon het nerveuze gedruk. Net voordat we de klim opdraaide zaten we met de hele ploeg voorin en bovenop toen het peloton in verschillende stukken was gebroken zaten we met zijn allen goed van voren. Echter in de afdaling naar de volgende klim kwam bijna alles weer bij elkaar waardoor er nog steeds een groep van zo'n 200 man aan de 2e klim begon. De 2e klim werd hard omhoog gereden en bovenop ging alles nog eens op de kant, hierdoor werd het peloton serieus uitgedund. Ik zat bij de eerste 10 boven op de top dus ik had weinig geleden omdat ik in de waaier zat. Omdat de sprinter van team Eddy Merckx - Indeland er nog bijzat werd er door zijn ploeggenoten hard op kop gerden in de stukken tussen de klimmen in. Voor de renners die op de klim gelost waren was het onmogelijk om nog terug te keren.  De 2 volgende klimmen werd er goed tempo gereden maar niet hard, echter moesten er nog een paar renners lossen. Uiteindelijk bleef er een groep van 50 man over die voor de overwinning moesten rijden. Ploeggenoot Kobus Hereijgers zat ook in de eerste groep, hij moest al wel naar 40 kilometer op een reserve fiets omdat zijn ketting was gebroken. De andere jongens van het team zaten in de tweede groep. De laaste 65 kilometers gebeurde er weinig meer. Eddy Merckx - Indeland bleef met het hele team op kop rijden waardoor er geen vluchtpogingen waren. De laatste 5 kilometer begon het demarreren van diverse renners van Jo Piels en Metec, maar omdat er in het peloton nog steeds hard werd gereden kwam niemand weg en werd het een eindsprint. Ik heb niet veel risico's genomen de laatste kilometers en kwam daarom in het midden van de eerste groep binnen op een 29e plaats. De komende 2 weken heb ik tentamens dus er staat voor komend weekend alleen maar een criterium op het programma in Uedem.
 
Börger:
 
Een dag na de Omloop van Haarlemmerliede/Spaarnwoude stond voor mij een omloop in Duitsland op het programma. Bij aankomst stond er een strakke wind(windkracht 5) en bij de categorieën die voor ons moesten starten was het complete deelnemers veld uit elkaar geslagen. Ik had verwacht dat er zo'n 60man aan de start zouden staan maar toen ik mij rugnummer ging ophalen en ik nummer 184 mee kreeg sloeg er bij mij wel een beetje stress toe. In totaal stonden er 160renners aan de start( er waren zo'n 30renners niet komen op dagen die zich wel hadden aangemeld) en het was dus zaak om direct goed van voren te zitten op het smalle, glooiende parcours. In totaal moesten we 8rondes van 14km. Er waren een hoop goede deelnemers van onder andere Metec, Koga, Ruiter Dakkapellen en Melvin Boskamp van Rabobank. Naar 2 rondes was de helft van de deelnemers al uit koers gehaald en waren de andere renners die nog in koers zaten aan het vechten tegen de wind. Naar 3 rondes zat ik in de eerste waaier die bestond uit een kleine 40 man. De overige 30renners die toen nog in koers zaten lagen al te ver achter om nog bij ons te kunnnen aansluiten. Ik voelde me goed naar gister en met nog 3 rondes te gaan ben ik weggereden maar ik kreeg niemand mee dus heb ik me maar weer laten terug zakken. Met het ingaan van de laatste ronde reden er eigenlijk uit het niets 9 renners weg die al snel een 100meter namen. Bij ons werd er niet meer goed doorgereden en de 9man waren dan ook echt weg. Toen het de laatste 6kilometer het op de kant ging zat ik te slapen en ik zat niet in de waaier. Er reed een groep van 5 man weg en toen was bij ons de snelheid er helemaal uit. We moesten dus gaan sprinten voor de 14plaats. Ik ging als eerste de laatste bocht door en kon nog goed versnellen. De laatste 150meter viel ik iets stil waardoor er nog 2 renners overheen kwamen en ik 16e werd. Omdat ik helemaal links zat en ik net op de streep werd geklopt heeft de jury mij over het hoofd gezien. Ik stond niet in de uitslag maar nadat ik een mailtje heb gestuurd gaan ze dit aanpassen en sta ik als 16e geklasseerd.
 
Haarlemmerliede/Spaarnwoude:
 
Afgelopen zaterdag 17 maart stond mijn eerste nationale klassieker op het programma. Ik was van tevoren best nerveus omdat er toch wel een stevig windje stond(windkracht 4) en we 160km over lange smalle dijkjes moesten rijden. Vanaf de eerste kilometer trok Metec alles op de kant, de koers was nog geen 3minuten oud of het was al in diverse waaiers getrokken. Ik zat veel te ver naar achter en heb de eerste ronde zo'n 40man voorbij gereden om uiteindelijk in de 3e waaier te kunnen aansluiten. In de 1e waaier zaten 11man, in de 2e waaier 15man en in de 3e waaier zaten zo'n 70man. Omdat het steeds harder begon te waaien vlogen de renners er met bosjes af in de 3e waaier waardoor er uiteindlijk nog maar met 30renners overbleven. Ik heb de complete wedstrijd de 1e waaier niet gezien dus de kans op een korte uitslag was in de hele wedstrijd geen sprake van. Toen ik de uitslag zag na de wedstrijd en constateerde dat er maar 58 renners gefinsh zijn, van de 165renners die zijn gestart, ben ik toch tevreden over mijn wedstrijd. Zelf heb ik de laatste 15km nog een aantal keer geprobeerd weg te komen maar veel ruimte kreeg ik helaas niet. In de sprint heb ik geen risico's genomen maar ben toch op een keurige 35e plaats over de finish gebold. Ploeggenoot Jaap Kooijman zat wel in de eerste waaier en wist naar een zeer verdienstelijke 6e plaats te sprinten.
 
Dorpenomloop Ruchpen:
 
Gister stond mijn eerste UCI koers bij de beloften op het programma. Een wedstrijd over 192km met 17 continental teams waaronder Trek-Leopard, Christina Watches-Onfone, Rabobank, Jong Vlaanderen Bauknecht en Lotto Ridley Espoirs. In totaal stonden er 200man aan de start en was het vanaf het begin een zeer nerveuse koers. Met een gemiddelde van 46.7km/h was het een harde koers waarin er veel werd gedemareerd maar er in het eerste uur niemand wegkwam. Uiteindelijk na een goede 65km reden er 3 man weg met onder andere prof Alexandr Pliuschin (2jaar prof bij Katusha en 2jaar bij Ag2R - La Mondiale.) Met nog 70 kilometer te gaan brak het peloton in 3 stukken maar ik zat niet in de eerste groep. Met Paul Moerland en Rens te Stroet zaten we tussen de eerste en tweede waaier in en reden we met z'n drieen nog naar de eerste waaier toe. Niet veel later sloot de tweede waaier ook weer aan waardoor er vooraan weer een groep ontstond van zo'n 100man. Met nog 35km te gaan ben ik gedemareerd met 1 andere renner van Ruiter Dakkapellen maar veel ruimte kregen we niet. We hebben zo'n kleine 10kilometer voorop gereden maar we kregen nooit meer dan 25sec. van het peloton. Uiteindelijk werd het een massasprint waarin we geen kans hadden op een top 10 plek omdat we geen sprinter bij ons hadden. Wel reed Daan Meijers naar een zeer verdienstelijke 21e plek waar wellicht meer had ingezeten als er in de laatste 1,5 kilometer geen valpartij was geweest. Door de valpartij werd het peloton in 2 groepen gescheurd en ben ik uiteindelijk op 20sec. van de winnaar op een 65e plek over de finish gereden. Al met al een mooie ervaring en ik kijk er met een tevreden gevoel op terug. In het ploegenklassement zijn we 6e geworden achter 5 continental teams. We hebben 11 continental teams achter ons gelaten wat duidt op een goede collectieve wedstrijd van het Parkhotel Valkenburg Cyclingteam. Volgendeweek heb ik een dubbel programma met op zaterdag de Ronde van Haarlemmerliede/Spaarnwoude en zondag een omloop in Borger(Duitsland.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Molenbeek-Wersbeek:
 
Gisteren stond een omloop in Belgie op het programma. In totaal moesten we 16ronden afleggen en was de wedstrijd 112km. De start was om half 3 gepland maar deze liep flink uit omdat er maar liefst 280 man aan de start stonden!! Ik kreeg als één van de laatste mijn nummer, heb hem opgespeld en kon gelijk vertrekken. Naar een ronde had ik het gevoel dat ik veel was opgeschoven maar dat viel flink tegen want er reden nog zo'n 200man voor me. In de 2e ronde ben ik vollebak het klimmetje op gesprint en heb ik boven aan de klim waar alles op de kant ging hem op de 12 gelegt en ben langs het lint naar voren gereden. Het einde van de 2e ronde kreeg ik de kop van het peloton in zicht en aan de voet van de klim zat ik dan eindelijk bij de eerste 10. Toen was er al een kopgroep van 9man weggereden met daarbij 2 ploeggenoten, Glenn Hool en Takayuki Abe. In het peloton zaten de overige renners van Parkhotel ook niet stil, met nog 5 rondes te gaan trok de rest van de ploeg het hele peloton op de kant waardoor het peloton in verschillende groepen uit elkaar viel. Na deze actie reden we bijna één minuut van de voorsprong af binnen 8km, maar er zaten nog zo'n 25renners bij ons waardoor we de benen stil hielden en vertrouwde op Takayuki en Glenn. Wel was het peloton flink uitgedunt naardat wij alles op de kant hebben gezet, zo'n 80renners werden uit koers gehaald. Uiteindelijk naar vele uitloop pogingen van onze renners in de kopgroep werd het een sprint waar Takayuki met overmacht won! Verder zat Parkhotel met 5renners bij de eerste 16. Zelf heb ik de sprint laten lopen maar ik heb wel weer, net zoals vorige week, een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Uiteindelijk zijn er zo'n 120man gefinshd. Om een indruk te krijgen over hoe groot het peloton was en hoe Takayuki de sprint won zie onderstaande link. Volgendeweek staat de Dorpenomloop Ruchpen op het programma, een wedstrijd van 192km.
http://www.youtube.com/watch?v=TzYo2GwQpXw&list=UUypTYJBr48dLi50EvXZKEow&index=1&feature=plcp
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Brussel-Opwijk:
Eergisteren heb ik mijn eerste wedstrijd van dit seizoen gereden bij de Elite/Beloften. Het was een open klassieker in Belgie waar 197 renners aan de start stonden. Er waren grote ploegen aanwezig, onder andere: EFC-OmegaPharma-Quick.Step, Ovyta Eijssen Acrog, Lotto Ridley Espoirs en Jong Vlaanderen Bauknecht. Al na zo'n 15km ontstond er een kopgroep van 24 man met daarbij 1 renner van ons. Later is er nog een groep van 7 renners er naartoe gereden waarbij van ons Daan Meijers en Takayuki Abe bijzaten. Omdat alle grote ploegen in de kop aanwezig waren liep de voorsprong van de 31 leiders snel op. Na ruim 80 kilometer ben ik nog met een groep van 6 renners mee gesprongen, we reden goed door en kwamen tot op 1'10 van de koplopers maar dichterbij kwamen we niet. Na een klein half uur werden we dan ook weer ingerekend door het peloton. Uiteidelijk heb ik de wedstrijd in het peloton uitgereden en kwam ik als 73e de finish over bollen. Wel was ik echt gesloopt omdat ik een dag eerder uit Mallorca ben terug gekomen waar ik een week lang veel heb getraind. Deze week heb ik een herstelweek zodat ik aankomende zaterdag in Molenbeek-Wersbeek (Belgie) met frisse benen aan de start verschijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Trainingskamp Mallorca:
Het trainingskamp van Mallorca zit er al weer op. Het was een week waarin de renners en begeleiding van de ploeg zich nog beter hebben leren kennen. Elke dag heeft de ploeg flink wat uren gemaakt, zelf heb ik vrijdag een rustdag genomen om me niet over de kop te rijden en omdat ik weer wat last had van me achillespees. In totaal heb ik 24,5uur getraind in het zonnetje met een aantal sprints en blokjes. Nu een kort verslag van de trainingen; Maandag hebben we 5x5minuten op omslagpunt de Randa omhoog gereden. Dinsdag zijn we de bergen in geweest naar de Soller, Orient en Val de Mossa. Woensdag hebben we 10sprints van 10seconden gedaan. Donderdag hebben we langs de kustweg een training gemaakt van 6uur met 184km. Vrijdag heb ik rust gehouden en zaterdag heb ik een uur over de boulevard rustig uitgefietst.  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Trainingskoers Echt:
Gisteren (29 januari) hebben we weer een gezamelijke training afgewerkt in Valkenburg. Het doel was 3 uur een lekker strak tempo rijden + een trainingskoers rijden in Echt. Op de heenweg richting Echt hadden we iets vertraging waardoor we een klein uur kop over kop moesten doorrijden om optijd te komen. Eenmaal aangekomen in Echt was het nummers opspelden en richting de start. Er stonden +/- 60 man aan de start, waaronder Tjarco Cuppuns en veel renners van de Maaslandster. Wij zelf waren met 9 renners, de rest zit in het buitenland voor trainings stages. De koers werd goed door ons gecontroleerd en elke ontsnapping zaten er renners van ons mee. Omdat het een snel rondje was met veel wind was het erg lastig om met een groep weg te blijven. Na een goed uur koers onstond er een kopgroep van 13 renners met daarbij 7 renners van Parkhotel waaronder ik zelf. Omdat de Maaslandster er met niemand bij zat werd er in het peloton vol gereden om ons weer terug te krijgen. 3 rondes voor het eind werden we terug gepakt en moesten we vertrouwen op de snelle benen van Kay Welten. De laatste 3 rondes reed onze voltallige ploeg op kop met Kay in laatste wiel. Niemand kon nog over ons heen komen dus het was aan Kay om het af te maken in de sprint. Hij ging als eerste door de laatste bocht en wist de nummer 2 Tjarco Cuppens uit het wiel te rijden. Kay trapte in de sprint dik 1700 Watt wat ongekend hoog is. Wederom een overwinning voor Parkhotel omdat een dag ervoor Jack Vermeulen de trainingskoers in Dordrecht wist te winnen met een deelnemers veld van een goeie 120 renners.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ploegpresentatie Parkhotel Valkenburg:
Zaterdag 21 januari hadden wij de presentatie van onze wielerploeg. Er waren 14 goed bekenden van me aanwezig bij de presentatie, onder andere familie en buren. De renners moesten half 7 aanwezig zijn bij Parkhotel Valkenburg. Hier hebben wij doorgenomen wat ons te wachten stond. Voor mij was zo'n ploegenvoorstelling een nieuwe ervaring. Het was een druk bezochte avond, er waren ongeveer 300 gasten. De introductie van de renners werd gedaan door de sportverslaggever van L1 tv. We gingen in blokken van 5 renners naar het podium en in het eerste blok met 4 andere nieuwkomers zat ik. We moesten 1 voor 1 onszelf voorstellen op het podium met achter ons de trainers en ploegleiders. De verslaggever had veel informatie over ons ingewonnen want hij had met iedereen een leuk praatje over de ploeg en de ambities van de renners. Ook was de eigenaar van Carrera Bicicletta's uit Italie overgevlogen voor de prestentatie. Hij kwam voordat de ploegenpresentatie begon bij ons om te zeggen dat het Parkhotel Valkenburg cycling team aan 2 etappe wedstrijden in Italie mag deelnemen. Naar de presentatie kwamen er ook nog zangers optreden en was de hele avond van hapjes en drankjes voorzien. Na het officiele gedeelte kon onze kleding en materiaal voor het jaar 2012 door de gasten bewonderd worden. De carrera fietsen, zowel weg als tijdritfietsen zien er super uit. (Over het materiaal van 2012 komt binnenkort een update.) Na de voorstelling hebben we een tijdje nog gezellig gezeten en rond half 12 ben ik mijn hotelkamer gaan opzoeken. Al met al was het een zeer interessante/gezellige avond en dus ook een zeer geslaagde. De ploegleiding was druk met de presentatie bezig geweest maar dit heeft zich dan ook geloond in een gezellige avond.
Hierbij een video-reportage van de ploegenvoorstelling van Parkhotel Valkenburg: http://www.l1.nl/video/presentatie-wielerploeg-valkenburg-22-jan-2012  
 
 
Parkhotel Valkenburg CT 2012.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
GOW Almelo:
30 december heb ik deelgenomen aan één van de laatste wedstrijden in de GOW competitie, de avondcross in Almelo. Het parcours was mooi verlicht en er zaten veel technische passages in. Doordat het de hele week slecht weer was geweest was er blubber tot aan de naven. Ik moest achteraan starten op de 4e rij maar doordat ik op de weg nog een stuk kon opschuiven zat ik toch na de eerste bocht rond positie 8. De eerste ronde ging goed en ik maakte geen fouten waardoor ik al snel bij leiders Erik van Laar en Riny Pleij kwam. Op een lange modderstrook van zo'n 250meter richting de zandbak pakte ik de kop positie. Na de zandbak had ik een gat van een kleine 5 seconden. Achter mijn maakte de concurrentie wat foutjes waardoor de voorsprong al snel groeide naar 1 minuut 30. Ik bleef goed tempo rijden en kwam zo naar 50 minuten crossen als eerste over de finish. De top 5: 1. Koen Bouwman 2. Bjorn Beldman 3. Riny Pleij 4. Jasper Plender 5. Erik van Laar
                                                                                        
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
GOW Eibergen:
Vandaag 2e kerstdag stond de GOW van Eibergen (kerstcross) op het programma. Met een deelnemers veld van zo'n 30 amateurs en elite/beloften was het niet erg druk maar toch een mooie groep. Ik stond achteraan met de start maar omdat de eerste 600meter over een zandweg gingen kon ik nog wel wat opschuiven. Na de eerste doorkomst kwam ik op positie 15 door. In de tweede ronde kreeg ik het moeilijk maar ik kon toch nog 4 plaatsen opschuiven waardoor ik na zo'n 10 minuten cross rond de top 10 reed. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik steeds dichter bij de concurrentie. Half koers kwam ik in een groepje met Thom van Dulmen, Marco Kok, Peter Kraaijenvanger en Mike van Veelen. Hier heb ik één ronde bij gezeten en op het technische gedeelte van het parcours kon ik van ze weg rijden. Hierdoor kwam ik op een 3e stek, alleen Jorn van Veen en Bas Stamsnijder zaten nog voor me. Met 3 goede laaste rondes kon ik Jorn van Veen nog inhalen alleen Bas Stamsnijder reed al bijna 1 minuut 30 voor me. Al met al was het gevoel vandaag goed en ben ik tevreden met de tweede plaats. De top 5: 1. Bas Stamsnijder 2. Koen Bouwman 3. Thom van Dulmen 4. Mike van Veelen 5. Marco Kok
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lang ritje!
Vandaag met club genoot Tom Sloot een mooie duurtraining gemaakt naar Nijmegen. Om kwart over 8 was het vertrek, omdat het gevroren had en de weg wit aangeslagen was heb ik er voor gekozen om de duurtraining op de crossbanden te doen. De rit was een kleine 130km met iets meer dan 500 hoogtemeters. Met nog aardig wat wind, klimmetjes, gladdigheid en crossbanden toch nog mooi een gemiddelde gehaald van 24,3. De preciese weg was Ulft, 's Heerenberg, Emmerich, Kleve, Kranenburg, Groesbeek, Berg en Dal, Nijmegen, Elst, Arnhem, Westevoort, Duiven, Zevenaar, Lobith, Elten, Emmerich, 's Heerenberg en Ulft.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Kennismakings weekend:
Afgelopen zondag en maandag (13 en 14 november) stond er het kenningsmakings weekend van het nieuwe team Parkhotel Rooding op het programma. De ploeg van 2012 heet niet zo als voorgaande jaren Parkhotel Rooding cycling team maar zal verder gaan onder de naam Parkhotel Valkenburg cycling team. Iedereen was aanwezig met uitzondering van de 2 Japanners. Het was een zeer geslaagd weekend, beide dagen heeft de groep 2,5uur op de fiets gezeten met trainer/ploegleider Jo Bouwens. De volgende groepstraining is op zondag 27 november.
Dinsdagochtend ben ik naar het ziekenhuis geweest voor de controle van me pols, het zag er goed uit en de dokter liet de keus aan mijn of er nog een week gips om moet of dat ik bij de trainingen een rekverbandje aanleg. Deze keus is natuurlijk makkelijk gemaakt dus ik kan deze week weer lekker uurtjes op de weg maken.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Winterstop!
Vandaag maandag 7 november ben ik na mijn toetsen op school naar het ziekenhuis geweest. Afgelopen vrijdag ben ik met de crossfiets in Engbergen gevallen. In een afdaling draaide ik een 180 graden bocht in en schoof mijn voorwiel weg over de vochtige bladeren. Een niet zo'n spectaculaire val maar ik ving de klap op met mijn hand. Het was wel een beetje gevoelig maar verder niet veel aan de hand. Toen ben ik de volgende dag nog 4 uur wezen trainen. Het ging niet makkelijk maar was wel uit te houden. Toen ik zondagochtend wakker werd was de pols was heel dik en er zat een dikke bult op. Mijn vingers waren ook dik en rood en voelde ijskoud aan. Ik vertrouwde het niet en belde het ziekenhuis op. Nadat mijn verhaal was aangehoord kon het niet meer zijn dan een verstuiking. Maandag begonnen de tentamens en  nadat de tentamens afgelopen waren ben ik naar de spoedeisende hulp gelopen omdat het toch niet goed aanvoelde. Na 7 foto's was de uitkomst een scheurtje in de pols en een gipsen onderarm.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
GOW Vorden:
Vandaag (zondag 23 oktober) heb ik mijn eerste crosswedstrijd gereden in Vorden. Ik ben samen met Wouter Hendriksen naar Vorden heen en terug gefietst, hierdoor kwamen we op een training van 3,5uur + een wedstrijd van 1uur. Met een startveld van dik 40 man was het de eerste ronde drukken om naar voren te komen. Ik moest als laatste starten omdat ik nog niet heb deelgenomen aan de vorige GOW wedstrijden. Na de eerste ronde kwam ik door als ongeveer nummer 15. Naarmate de wedstrijd vorderde schoof ik steeds posities op om uiteindelijk 5e te worden. Nummer 1 was elite renner Rens te Stroet uit Keijnenborg, nummer 2,3 en 4 waren Atse ten Brinke, Erik van Laar en Riny Pleij (de eerste 2 nationale toppers bij de amateurs en Riny Pleij is een oud rot in het vak die nog hard kan trappen). Op de terugweg waren we met een mooi groepje om mee naar huis te kunnen fietsen, o.a. met Rens te Stroet en de mannen van Kanjers voor Kanjers. Volgendeweek zaterdag staat het DK veldrijden op het programma in Hoogeveen.

 
                                        
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BikeMotion beurs in Jaarbeurshallen Utrecht:
Op zondag 16 Oktober van 10.00 tot 17.00 zal ik met mijn team en hoofdsponsoren Math Salden en Parkhotel Rooding op een stand staan op de BikeMotion beurs in Utrecht. Ik zal daar met teamgenoten Glenn Hool en Wayne Steins aanwezig zijn om ons team te promoten. Wij zullen onder andere op de tacxen gaan fietsen. De BikeMotion Beurs vindt plaats van vrijdag 14 Oktober t/m zondag 16 Oktober. Wij zullen met het team alle dagen daar staan.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Koen Bouwman naar Parkhotel Rooding CT

Koen Bouwman, een van de jongste nederlandse 2e jaars junioren ( 2 december 1993) maakt per 1 januari 2012 de overstap naar het LST Parkhotel Rooding Cycling Team. Vandaag wist de ploegleiding met Koen tot overeenstemming te komen. Met name de nieuwe trainer van het Parkhotel Rooding CT Jo Bouwens is erg gecharmeerd van de komst van dit beloftevolle talent.
Na een gesprek met Koen, ben ik ervan overtuigd dat dit een jong talent is met een enorm groeipotentieel, aldus de trainer.
Koen is inmiddels de 5e nieuwe aanwinst van het Parkhotel Rooding CT die dit jaar als laatste jaar junior een mooie erelijst bij elkaar gefietst.
http://wielrennen.startpagina.nl/prikbord/14477688/koen-bouwman-naar-parkhotel-rooding-ct